Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Μινωίτες; [ΣΥΝΤΑΓΗ]

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό“, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία του αυθεντικού ψησίματος μινωικών εδεσμάτων με κεραμικές χύτρες. Τα σκεύη αυτά κατασκευάστηκαν στο Εργαστήριό μας από τον Δημήτρη Λυμπερίδη και την ανθρωπολόγο/κεραμίστρια Dr Jerolyn Morrison και αποτελούν πιστά αντίγραφα της μινωικής εποχής.

Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Μινωίτες; [ΣΥΝΤΑΓΗ]Τι έτρωγαν όμως οι αρχαίοι Μινωίτες;

Σύμφωνα με την Jerolyn Morrison μια από τις σπεσιαλιτέ τους ήταν οι σιγομαγειρεμένες φακές με κόλιανδρο!

Για να αναβιώσετε κι εσείς την αρχαία αυτή τεχνική…

Θα χρειαστείτε: την κεραμική χύτρα, ζωντανή φωτιά, φακές, κόλιανδρο (τριμμένο και σπόρους), μέλι (προαιρετικά), θυμάρι (προαιρετικά), φύλλα δάφνης, αλάτι και ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής: Βάζουμε τις φακές, λίγο κόλιανδρο, μέλι και θυμάρι σε ένα κεραμικό σκεύος και το σκεπάζουμε με νερό.
• Βάζουμε το κεραμικό σκεύος σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσέχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.
• Όταν αρχίσει να πήζει (εξαρτάται πώς τις θέλουμε), προσθέτουμε 1-2 φύλλα δάφνης και αποσύρουμε από τη φωτιά.
• Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με αλάτι και προσθέτοντας ελαιόλαδο.

 

Σχετικά Άρθρα:

ΤΖΕΡΟΛΙΝ ΜΟΡΙΣΟΝ: ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΙΝΩΙΚΑ!