Γνωρίστε τον Δημήτρη Λυμπερίδη

Χρησιμοποιώντας τον κρητικό πηλό, stoneware και πορσελάνη ο Δημήτρης Λυμπερίδης σχεδιάζει και δημιουργεί χρηστικά και διακοσμητικά κεραμικά. Οι μοναδικές, συλλεκτικής αξίας, χειροποίητες δημιουργίες του κατασκευάζονται στον τροχό και ζωγραφίζονται εξ’ ολοκλήρου στο χέρι.

Ο Δημήτρης Λυμπερίδης γεννήθηκε το 1957 στις Καστανιές Έβρου. Σπούδασε κεραμική στην σχολή ελευθέρων σπουδών, στο Κολυμπάρι Χανίων, με δάσκαλο τον αείμνηστο Μιχάλη Ταμπακόπουλο. Παράλληλα μαθήτευσε στο εργαστήρι του Eυτύχη Παλλήκαρη και της Κ. Αναστασάκη. Το 1981 δημιουργεί το δικό του εργαστήρι στα Χανιά.

Το 1984 μετακομίζει στο Ηράκλειο όπου και δημιουργεί, στην Αμμουδάρα, ένα χώρο τον οποίο αξιοποιεί εκτός από εργαστήρι και ως χώρο έκθεσης, όχι μόνο δικών του έργων αλλά και άλλων αξιόλογων καλλιτεχνών. Το 2009 μεταφέρεται σε ιδιόκτητο εργαστήρι-έκθεση στο Κοκκίνη Χάνι Ηρακλείου, μέχρι και σήμερα.

Το 1982-83 και ’84 λαμβάνει μέρος αντίστοιχα σε ομαδική έκθεση στο φουαγιέ του Δήμου Χανίων, στην αίθουσα τέχνης «Θεόφιλος» με την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών και στο Σπίτι Ειρήνης με την Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.

Από το 1985 έως το 1992 ήταν μόνιμος εκθέτης, δύο φορές τον χρόνο, στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης. Έχει συμμετάσχει και στις διεθνείς εκθέσεις Βερολίνου, Γάνδης και Μαδρίτης.

Από το 1982 τα κεραμικά του εξάγονται ανελλιπώς στη Γερμανία. Έχει κάνει εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ιρλανδία το 1985, Κύπρο το 1994 και Ιταλία το 1997. Το 1996 προσκεκλημένος από το μουσείο Αρχαιολογικής και Νεωτέρας Κεραμικής του Santiva και του Bordeux (Γαλλία) παρουσιάζει για μια βδομάδα στο Φεστιβάλ Κεραμικής, τεχνικές κατασκευής πιθαριού και τροχήλατων ζωόμορφων ειδωλίων από την μινωική εποχή.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για περισσότερο από 10 χρόνια, μέλος του Δ.Σ. της ΝΕΛΕ Ν. Ηρακλείου καθώς και πρόεδρος του συλλόγου «Ο Κεραμών», Φίλοι της Κρητικής Κεραμικής.

Προφίλ. Ο καλλιτέχνης
Προφίλ. Ο καλλιτέχνης
Ο καλλιτέχνης

Αποφεύγουμε το τυποποιημένο βιομηχανικό σχέδιο και προβάλουμε μια μοντέρνα προοπτική της παραδοσιακής ελληνικής κεραμικής.

Ο καλλιτέχνης
Προφίλ. Ο καλλιτέχνης
Ο καλλιτέχνης
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Κοκκίνη Χάνι, Δήμος Γουβών,
Ηράκλειο, Κρήτη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαστήριο Κεραμικής, Δημήτρης Λυμπερίδης

Κοκκίνη Χάνι, Δήμος Γουβών,
71 500, Ηράκλειο, Κρήτη

E-Mail: info@limberidis.gr • Τηλ: 2810 250038 • Φαξ: 2810 212568